Онлайн вікторина «Чи знаєте ви інформатику?»

15 та 16 листопада 2018 року в рамках районного тижня інформатики для учнів шкіл району була проведена онлайн вікторина "Знавці інформатики", змагання з використанням Google-карт, онлайн тестування "Медіаграмотність: факти, фейки та фактчекінг" з використанням Google-форм для 9-11 кл. Всі ці цікаві онлайн заходи та завдання підготував та провів з школярами району голова методичного об'єднання вчителів інформатики району, вчитель методист Олександропільського НВК Соловей Олександр Вікторович.

15 листопада у онлайн вікторині взяли участь 17 учнів 5-8 класів з 8-и закладів освіти: Військової СШ, Микільської на Дніпрі СШ, Олександропільського НВК, Сурсько-Михайлівської СШ, Привільнянської СШ, Криничанського ЗЗСО та Письмечівського ЗЗСО. Завдання були розроблені за допомогою онлайн сервісу Kahoot. Учасникам вікторини необхідно було перейти на на сервіс Kahoot на смартфонах та в реальному часі відповідати на питання, які з'являлись на екрані монітора. Три перших місця вибороли учні 8 класу Військової СШ: Гречко Нікіта (Mr.GREK), Мисюра Аліна(_Alia_), Пивоварова Дар''я(Dasha21). Сурсько-Михайлівську СШ представляв учень 8 класу Фірсов Михайло(rex end bjls)-5й результат, Криничанський ЗЗСО - семикласник Проскура Ян (proskura.games@), який показав   6-й результат із 17-ти. А в п'ятницю знову в онлайн зв'язку змагались учні 9-11 класів. Всього взяли участь у вікторині 43 учасника із 11 шкіл (Башмачанської СШ, Березнуватівської СШ, Військової СШ, Іверського ЗЗСО, Олександропільського НВК, Привільнянської СШ,Сурсько-Михайлівської СШ, Маяцького НВК, Криничанського ЗЗСО, Письмечівського ЗЗСО, Петриківської НСШ). Серед старшокласників переможцем став учень 10 класу Березнуватівської СШ Самарець Іван(Vladvereza), ІІ-місце - Попадюк Михайло(Camoro), дев'ятикласник цієї ж школи, ІІІ місце - учениця 9 класу Сурсько-Михайлівської СШ Татара Єлизаветта(I am ananas). Можливо результати були б іншими, адже крім швидкої та правильної відповіді потрібно було ще й мати надійне та швидке з'єднання з мережею.
У онлайн змаганні з використанням Googl-карт 15 листопада взяли участь учні 5-8 класів 7 закладів освіти ( Башмачанської СШ,Військової СШ, Олександропільського НВК, Сурсько-Михайлівської СШ, Привільнянської СШ, Криничанського ЗЗСО, Письмечівського ЗЗСО). Першими виконали завдання учні Військовоі СШ, другими Сурсько-Михайлівської СШ, третіми – Олександропільського НВК.

Необхідно було, користуючись сервісом Google- карти, виконати наступні завдання:
1.Перейти за посиланням Робота з картами Google (Тиждень інформатики)
2.Увімкнути режим "Супутник"
3.Відшукати будівлю власної школи, додайти мітку, у назві вказати коротку назву школи
4.Виміряти відстань від будівлі школи до червоної мітки на карті ( НЕ МАРШРУТ!!!)
5. Визначити час подорожі велосипедом
6.Заповніть форму в яку внести правильні відповіді
В цьому завданні перевірялись не лише вміння оперувати ІТ-технологіями, але й географічні знання рідного краю.
А 16 листопада змагалися учні 9-11 класів 4-х шкіл:Військової, Іверської Письмечівської та Березнуватівської. Старшокласникам завдання було ускладнене: необхідно було ще й визначити час подорожі велосипедом. Тут місця розподілилися таким чином: І –Письмечівський ЗЗСО, ІІ – Іверський ЗЗСО, ІІІ – Військовий ЗЗСО.
Але у онлайн тестуванні "Медіаграмотність: факти, фейки та фактчекінг" з використанням Google-форм для 9-11 класів, яке пропонувалося пройти після завершення онлайн-трансляції, на жаль, визначити переможців не вдалося, бо результатів самостійної роботи не виявилось.

Результати вікторини 5-8 кл та 9-11 класів можна переглянути за посиланням на відповідних аркушах. https://cutt.ly/SEq4L
Зведені результати змагання з використанням Googl-карт https://cutt.ly/2Eq7i
Графічна інтерпретація https://cutt.ly/mEwqK

Дякуємо всім активним учасникам районних заходів!

Немає коментарів:

Дописати коментар